Tour de Hongrie 4.szakaszát is Jakub Mareczko nyerte

A Tour de Hongrie 4.etapja esős időben Sárospatakról indult el.

Ezen a napon a versenyzőkre 180 kilométer várt. A három gyorsasági (Szerencsen, a Zemplén kapujánál; és a kazincbarcikai áthaladásnál két alkalommal), illetve két hegyi (mindkétszer Tardonán) hajrával még izgalmassá tették a 4.napot.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Az összetettben élen állónak járó sárga mezt az ausztrál Kaden Groves (Mitchelton-SCOTT), a gyorsasági pontversenyben vezetőt illető zöldet az olasz Jakub Mareczko (CCC Team), a hegyi pontverseny piros mezét a spanyol David Lozano (Team Novo Nordisk), a legjobb magyar illető fehér mezt pedig Szatmáry András (magyar válogatott ) viselték ezen a szakaszon.

Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) nem örült a borult égnek, és főleg a környéket ellepő éjszakai vihar nyomán kialakult nedves útnak. Az MTI-nek a harmincöt esztendős kerékpáros így nyilatkozott a verseny előtt: nagyon figyelnek majd, hogy ne legyen bukás, és bízik benne, hogy a mezőny többi csapata is így tesz. Szerinte az emelkedő kicsit megrostálhatja a mezőnyt a végére, noha nagy leszakadásokra nem számít. A célkitűzésekről elárulta: szeretnék megőrizni a hegyi pontverseny éllovasát illető piros trikót spanyol csapattársának, David Lozanónak, az olasz Andrea Peront segíteni a befutónál, és saját maga jó teljesítményében is bízik.

A szerencsi részhajrá eredménye:
1. Itamar Einhorn (Israel Start-Up Nation / Israel Cycling Academy)
2. Matteo Moschetti (Trek-Segafredo)
3. David van der Poel (Alpecin-Fenix Cycling Team)
A pontversenyben érdekelt sprinterek gyűjtötték a bónuszokat. Einhorn ezzel a pontversenyben egy pontnyira megközelítette a zöld mezes Jakub Mareczkót.

Két magyar versenyzőnek sikerült meglógni a mezőnytől, Pelikán Jánosnak és Rózsa Balázsnak. 40 kilométerrel a végső befutóig a négyes szökevény felváltva nyerték a hegyi és a gyorsasági hajrákat. Az utolsó kanyarban történt bukás megtépázta a mezőnyt, amely a sárga trikós Kaden Groves-t is érintette, de mivel ez az utolsó három kilométeren belül történt, a győztessel azonos időt kapott, s megőrizte első helyét az összetettben.

1953 óta nem volt ilyen triplázásra példa, harmadszor is Jakub Mareczko nyerte ezt a szakaszt.

Másodikként Emils Liepins (Trek-Segafredo), harmadik idővel pedig David van der Poel (Alpecin-Fenix) ért célba. A magyarok közül pedig a válogatott versenyzője, Karl Ádám volt a leggyorsabb, aki tizedik helyen érkezett.

„Csak dicsérni tudom a csapatomat, hatalmas munkát végeztek minden nap. Ezúttal is
végigmelózták a szakaszt, hogy megint utol tudjuk érni a szökevényeket, nagyon hálás
vagyok nekik. Szerdán Valter Attilán a sor, most mi próbálunk meg neki segíteni, hogy
minél jobb helyezést érjen el a királyszakaszon és ezzel az összetettben is!”  – mondta a CCC triplázója, Jakub Mareczko.

A gyorsasági pontverseny állása: 

1. (zöld trikóban) Mareczko 90 pont,

2. David van der Poel 73 pont

3. Einhorn (izraeli, Israel-Start Up Nation) 59 pont.

A hegyi pontverseny állása:

1. (piros trikóban) David Lozano (spanyol, Novo Nordisk) 8 pont

2. Meiler (német, Voralberg-Santic) 8 pont

3. Valter Attila ( 6 pont

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!