Szeptember 23. és 25. között kerül megrendezésre a Tour de Zalakaros

2022-ben ünnepli 15. jubileumi évfordulóját a Tour de Zalakaros kerékpáros fesztivál, melyre szeptember 23-25. között.

A kísérőprogramokkal tarkított, egész hétvégét felölelő szeptemberi versenyhétvégén öt különböző futamban próbálhatják ki magukat a résztvevők: céges csapatverseny, gyerekverseny, családi bringatúra, országúti teljesítménytúra és országúti maraton.

A leghosszabb táv, azaz az országúti maraton pedig egy újabb ikonikus emelkedővel bővül. A maraton két legismertebb hegye, a gelsei és a börzöncei meredekek mellett 2022-ben egy új “gyilkos”, a nagyradai Cézár emelkedő is bekerül a pályába, ráadásul nem sokkal a befutó előtt. Az 1.200 méter hosszú, átlagban 12 % meredekségű hegyet a maratonozókon kívül a  60 km-es országúti teljesítménytúra résztvevői is teljesíteni fogják.

MAPEI TOUR DE ZALAKAROS – A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG

Tizenöt évvel ezelőtt Jankovics Ferenc, a rendezvény főszervezője az élsportolóként, profi edzőként, majd a kerékpáros turizmusban eltöltött évek tudásával álmodott meg egy nagy nemzetközi kerékpáros maratont Zalakaroson. Ez volt a Tour de Zalakaros alapkoncepciója, mely mára a Kis-Balaton desztinációhoz kötődő legfontosabb kerékpáros turisztikai termék lett.

Az első rendezvényen még alig száz bringás vett részt. A kezdetekkor a verseny kimondottan Zalakarosra és közvetlen környezetére szorítkozott, könnyű, lankás utakon haladva, mely útvonal bármely résztvevő számára könnyen teljesíthető lehetett. A futamok száma, a táv és az emelkedők évről-évre gyarapodtak, ahogyan az indulók száma is. Az elmúlt öt évben Magyarország egyik legszínvonalasabb rendezvénnyé nőtte ki magát a Tour de Zalakaros.

A rendezvényhez 2017-ben a Szabadics Zrt. építőipari vállalat is csatlakozott.

A szombati nap főtámogatójává vált, ezzel többnapossá fejlesztve a rendezvényt. Gondozásában az addig egyéni versenyszámokból álló portfólió céges csapatversenyszámmal bővült, a Szabadics Ride Company Challenge számmal.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!