Balatonvilágosi kerékpározás

Kevés olyan település van a Balaton partján, ahonnan a magyar tengert a magasból is láthatjuk.

Balatonvilágos három megye határán helyezkedik el: Somogy, Veszprém és Fejér megye. Ebben a csendes, alig 1100 fős településen egyszerre elvezhetik a bringázások a sík szakaszokat és a meredek emelkedőket. A vasúti átjáró előtt 10 %-os emelkedő várja a bringásokat, mielőtt a panoráma kilátóhoz érkeznek.

A Magasparton található kilátópont, nem épület, hanem padokkal kialakított pihenőpark. Innen az egész Balaton keleti medencéje belátható.

Aki naplementekor erre bringázik, akkor gyönyörű látványban lehet része, hiszen az északi parton, Tihany irányában bukik le a nap.  Mészöly Géza és Csók István festőművészeket is megihlette a balatoni panoráma látványa. Figyelnek a bringásokra, ezért a kútból felfrissíthetik magukat.

A Panoráma-kilátó parkjában található egy fehérre festett kis fahíd, amely a Szerelmesek, vagy más néven Sóhajok hídja. Felette ez a szöveg olvasható: Az itt fogant szerelem múlhatatlan.

Aki a parton szeretne megpihenni, vagy akár a nyári időszakban fürdeni egyet, akkor hosszan benyúló, homokos strandot talál.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!