Kerékpárosbarát fejlesztések várnak a Blaha Lujza térre

Az idén megkezdődik a Blaha Lujza tér, az ottani aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítása, a rekonstrukciós munkálatok nagyjából másfél évig tartanak majd.

A gyalogosbarát téren jelentősen megnő a zöldfelületek aránya, vízjátékot telepítenek, valamint kulturális célokat szolgáló épület és rendezvényhelyszín is épül. A csomópont teljesen akadálymentes lesz, felújítják az aluljárót, és változik a teret határoló utak forgalmi rendje is.

A téren lesz két MOL Bubi gyűjtőállomás, több kerékpártámaszt is kihelyeznek. A terv igazodik az azóta elkészült nagykörúti kerékpársávhoz.

Továbbá a térre tervezett pavilon épület más formában és más forrásból valósul meg, és a Rákóczi úti középső fasor telepítése elmarad “a távlati közösségi közlekedési fejlesztések segítése érdekében”. A felújításra 2,67 milliárd forint áll rendelkezésre fővárosi és kormányzati forrásból. A BKK közölte, a Blaha Lujza tér rekonstrukciójára irányuló tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárás 2020 decemberében elindult, a vállalkozási szerződés megkötése áprilisra várható.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!