Nőtt a budapesti kerékpárosok száma decemberben is

2020 decemberében nőtt legnagyobb arányban a budapesti bringás forgalom az előző év azonos hónapjához képest. Ez a téli lendület 2021-ben is folytatódik.

A budai rakparton, a Csepelre vezető Weiss Manfréd úton, a Hungária körúton és az Árpád hídon átvezető bringaúton is többen tekertek 2021 januárban, mint 2020 első hónapjában. És még csak 3 hét telt el a hónapból. Azért is figyelemreméltó a növekedés, mert a november közepén elrendelt kijárási korlátozások, az egyetemek, vendéglátóhelyek bezárása és a rengeteg munkahelyen bevezetett home office is csökkentette a közlekedési igényeket. Az elmúlt napok tavaszias időjárását pedig rendes fagyok és kisebb havazások is megelőzték.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Egyre többen jönnek rá, hogy a bringa télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz. Akár egy egyszerű városi biciklivel – esőben vagy hóban egy sárvédővel, vízálló kabáttal és cipővel kiegészítve – télikabátban is könnyen tekerhetsz el dolgozni, bevásárolni vagy ahova szeretnél. A vírusokat, a 3-as metró lezárását, az ingyenes parkolással fokozott dugókat és a szinte lehetetlenné vált parkolási helyzeteket is egyszerűen meg lehet úszni biciklivel, olvasható az összegzés a Magyar Kerékpárosklub oldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!