Megkezdődött az EuroVelo 6 Budapest – Dunakeszi kerékpárút építése

Az EUROVELO 6 Budapest – Dunakeszi kerékpárút fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, uniós forrásból valósul meg.

A 750 millió forint értékű kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. végzi. Jelenleg a kerékpárosok a veszélyes 2-es főuton közlekednek. Az elkészülő beruházás révén a közlekedés biztonsága jelentős mértékben fog javulni.

Több mint 5 kilométer hosszú kerékpáros útvonalat érint a fejlesztés, többek között teljesen új nyomvonalú kerékpárút kiépítéssel, mezőgazdasági utak burkolásával, már meglévő utakon forgalomtechnikai beavatkozásával, illetve Dunakeszin kialakításra került egy új pihenőhely is.

A nagy forgalom miatt lesz rész ahol 3 sávos kerékpárút készül!

Az új kerékpárút déli vége a Vasrózsa utcai már meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, amely érinti a Székesdűlő sor autóbusz-megállóhelyet, és egy gyalogátkelőhely átépítését is a Váci úton.

A bicikliút Budapest közigazgatási határát elhagyva a 2-es számú főúttal nagyjából párhuzamosan halad, majd eléri a Pallag utcai körforgalomat, ahol az átvezetést követően jutunk el a Dunakeszi, Folyam utcai meglévő úthoz. A nyomvonal innen az Újszőlő utcáig vegyes használatú útként, majd északi irányban tovább egy 3×1 sávos kerékpárútként vezet a Liget utcai meglévő kerékpárúthoz. Ezen a szakaszon kerül kialakításra az új pihenőhely.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!