Torinóból rajtol az idei Giro d’Italia kerékpárverseny

A teljes útvonalbemutatóra még február 10-ig várni kell, viszont az már kiderült, hogy a 2021-es olasz körverseny Torinóban rajtol, méghozzá egy rövid időfutammal.

Tíz évvel a legutóbbi nagy rajt után, és az olasz állam megszületésnek 160. évfordulója alkalmából Torino ismét főszerepet kap a Girón. Olaszország negyedik legnagyobb és legnépesebb városa legutóbb 2011-ben rendezhetett nagy rajtot, és akárcsak akkor, május 8-án is időfutam (igaz nem csapat, hanem egyéni) lesz a nyitószakasz. A kilenc kilométeres torinói egyenkéntit követően a 2. szakasz Novarában ér véget, és kiindulva a szintrajzból, ez a nap bizony a sprintereké lehet, olvasható a friss információ eurosport.hosszabbitas.hu oldalán.

A harmadik etap már sokkal dombosabb, a szakasz Biellából rajtol, Canaléban ér véget, és minden esély megvan egy újabb mezőnyhajrára. Az RCS Sport csütörtök délelőtt azt is nyilvánosságra hozta, hogy Piemonte régió még további két alkalommal (19. és 20. szakasz) látja vendégül a Giro mezőnyét, méghozzá a harmadik hét során. A pletykák szerint a nyitó szakaszon mellett még egy időfutam szerepel majd a programban, és az idei kiírásban helyet kap két olyan legendás hegy, mint a Zoncolan és a Tre Cime di Lavaredo. A 2021-es olasz körverseny komplett útvonalbemutatóját február 10-én rendezik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!