Valter Attilát már 3 hét múlva láthatjuk versenyezni az év első World Tour versenyén

Az idei versenyprogramomnál én sem választhattam volna jobbat, mondta Valter Attila egy hónappal ezelőtt az ESB podcastben.

Az FDJ kerékpárosa akkor még valenciai kezdésről mesélt, de azt a versenyt sajnos törölték, így az ő bemutatkozása is csúszik. Ati szerda helyett a hónap végén, a február 21-én rajtoló UAE Touron indítja a 2021-es szezont, vagyis ott lesz az év első World Tour versenyén. Akárcsak a Tour de France tavalyi győztese, Tadej Pogačar, a friss cyclo cross világbajnok Mathieu van der Poel vagy például Chris Froome.

Fotó: Facebook/Valter Attila

Azt megszokhattuk, hogy az UAE Touron kifejezetten jó a sprinter felhozatal, ez a programba bekerült 5 sík szakasz miatt most sem lesz másként. Az előző Tour zöld trikósa Sam Bennett, a tavalyi Vueltán két szakaszgyőzelemmel záró Pascal Ackermann, Caleb Ewan, Fernando Gaviria, Jasper Philipsen, Giacomo Nizzolo és valószínűleg Elia Viviani is ott lesz a rajtnál. A hazai pályán tekerő UAE Emirates természetesen a legjobb sorát indítja, Pogačar mellet két friss igazolás, a Sunwebtől megszerzett Marc Hirschi, Rafal Majka és Davide Formolo is az UAE Touron kezdi a szezont. Valter Attila még január elején mesélt az eurosport.hosszabbitas.hu oldalnak az első fdj-s edzőtáboráról, a francia nyelvtanulásról és arról, hogy kifejezetten elégedett az idei WT-központú naptárával. Aminek első állomása az UAE Tour lesz.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!