Valter Attila ott van a Team Visma 2024-es Giro keretében

A kerékpáros hírekkel kapcsolatban rendre jól értesülő holland Wielerflits lap tudomása szerint Valter Attila lesz az immár Visma-Team Lease a Bike néven futó csapat nyolcadik tagja az olasz háromhetesen.

A lap szerint Valter indulását csapata már meg is erősítette, erről saját felületeiket jelet nem adtak még. A statisztikai adatokat gyűjtő Procyclingstats oldalán a magyar sportoló neve alatt már szerepel a 2024-es olasz háromhetes.

A holland oldal szerint Valter utolsó pillanatos döntés volt, eredetileg a tavalyi U23-as Girót megnyerő Johannes Staune-Mittet indult volna a Vismával, végül mégis a magyar mellett döntöttek.

Az előzetes várakozások alapján a Visma-Team Lease a Bike idén az összetett elsőség helyett inkább a szakaszgyőzelmekre helyezhet hangsúlyt, Wout van Aert és Olav Kooij a síkabb szakaszokon kerülhet előtérbe, az átmeneti etapok és az időfutamok Jan Tratniknak és Edoardo Affininek kedvezhetnek, míg Valternek, Robert Gesinknek, Wilco Keldermannak és az újonnan igazolt Cian Uijtdebroeksnek a hegyi szakaszok adnak jó lehetőséget.

A 25 éves sportoló először 2020-ban szerepelt Girón, akkor összetettben 27. lett, de ki ne emlékezne egy évvel későbbi csodájára, mikor három napig vezette az összetettet és viselhette az ezért járó rózsaszín trikót a versenyen, majd végül 14. helyen fejezte be a versenyt.

2022-ben a jelenleg magyar bajnoki trikót is viselő bringás 22. lett a háromhetes utolsó napja után, szakaszgyőzelemhez ekkor került legközelebb, volt egy negyedik helye. Tavaly Valter kihagyta az olaszt, helyette a spanyol háromhetesen, a Vueltán kapott szerepet ahol elképesztő rekordokat döntöttek csapattársaival, ő végül 22. lett.

A Visma 2024-es Giro d’Italia kerete:

  • Wout VAN AERT
  • Olav KOOIJ
  • Cian UIJTDEBROEKS
  • Wilco KELDERMAN
  • Robert GESINK
  • Edoardo AFFINI
  • Jan TRATNIK
  • Attila VALTER

Valter Giro előtti menetrendjét a napokban osztotta meg közösségi oldalain, ezeket az alábbi cikkben foglaltuk össze.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!