11,3 km kerékpárút épült Karancsalja, Karancslapújtő és Karancskeszi között

A három település még 2016-ban fogott össze, hogy javítsanak a védtelen közlekedők biztonságérzetén.

A 2206-os főúton jelentős a busz- és a teherautó-forgalom is, ráadásul a belterületi részeken nemhogy kerékpárút, de sok helyen még járda sem volt. A települések sikerrel pályáztak az Európai Unió TOP forrására, így összesen 1,3 milliárd forintot kaptak a fejlesztésre a 11,3 kilométernyi kerékpárút és az 5,4 km járda megépítésére.

Az Aktív Magyarország Kormánybiztosi Iroda egyik fontos célja, hogy az ország egyik legnehezebb sorsú régióját, Nógrád megyét feltegye Magyarország aktív turisztikai térképére, hiszen a Karancs meredek hegyvonulatai és az országhatáron kanyargó Ipoly folyó nem csak gyönyörűek, de rengeteg mozgási lehetőséget is kínálnak.

A közeljövőben fontos cél, hogy a kerékpárút egészen a régió központjáig, Salgótarjánig fusson. Az ezzel kapcsolatos tervezési munkák már folyamatban vannak. A kerékpárút mind a napi munkába járást, mind pedig a turisztikai célokat jól fogja szolgálni.

A közelmúltban kerékpárút és kerékpárpálya épült Balassagyarmaton, turista- és zarándokszállások újultak meg Szécsényben, Szügyben és Romhányban, valamint hamarosan új vízitúra megállóhelyek is létesülnek az Ipolyon. Gyakori vendég errefelé a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny, de Palócföld rendszeresen látja vendégül a Vándortáborokat is – olvasható Révész Máriusz Facebook oldalán a közlemény.

fotó: Révész Máriusz Facebook

fotó: Révész Máriusz Facebook

fotó: Révész Máriusz Facebook

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!