19000 méter szintemelkedés vár a Hungarian Divide résztvevőire

Az Őrségből indulva kezdetét vette a Hungarian Divide, így a 10 napos teljesítménytúra alatt a kerékpárosok bejárják hazánkat.

Valóban nagy fába vágta a fejszéjét az, aki a Hungarian Divide 10 napos teljesítménytúrára vállalkozott. Mitől olyan különleges? Az indulók saját maguknak kell a szállásról, az étkezésről gondoskodni, miközben az időt figyelve odaérjenek az ellenőrző pontokra. A teljes táv 1200 kilométer, de az idén olyan lehetőséget is felkínáltak a jelentkezőknek, hogy csak a felét, 600 kilométeres szakaszt is teljesíthetik.

Vajon mi a közös a Bakonyban, a Mátrában, a Zemplénben? Könnyű a válasz, mindegyik a gyönyörű hegyeiről nevezetes, amelyet sorra meghódítanak. Azok, akik Budapestig neveztek, nekik valamivel több mint egy Himalájányi szintemelkedést kell teljesíteni 5-6 nap alatt. Akik pedig Zemplénig tekernek, rájuk összesen 19 ezer méteres szintemelkedés vár a túra alatt.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Aszfalton csak 30%-ban, főleg erdei, murvás utakon tekernek majd, úgy, hogy a bringájukra pakolják a kb egy hétre elegendő ruházatot, felszerelést, sátrat is.

Ez a kihívás pikantériája: a természettel, bringával teljes összhangban teljesítik a távot, miközben hazánk legszebb vadregényes erdei világán tekernek.

Maximum 150 fő jelentkezést várták a szervezők, a listában néhány női bringás is szerepel. A 2019-es 5 Peaks 500 túrára is sok külföldi érkezett, az idén a koronavírus miatt kevesebben, főleg Szlovákiából, Romániából, Csehországból érkeztek. Vannak köztük olyan, akik már külföldi, hasonló teljesítménytúrán szerepeltek, így haza terepek között is megmérettethetik magukat. Az indulók GPS alapú követőket kaptak, hogy a pontos helyüket folyamatosan nyomon tudják követni az érdeklődők, hozzátartozók.

Korábbi Bikepacking pillanata, Fotó: Bikepacking Hungary

Az első fecskéknek talán 5 nap is elég lesz, ugyanis a kemény mag beérni néhány óra alvással,talán a a kilátópontokon egy gyors fotó még belefér és az ebédek után se dőlnek le sziesztázni. Nem verseny, de mégis a teljesítmény és egy életre szóló kaland a cél.

Balesetmentes és élményekben gazdag túrázást kívánunk nekik!

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!