20 kerékpárral gyarapodott a muzslyai Emmausz Fiúkollégium

Megérkeztek az adományok a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumba, amelyeket a jótékonysági futás alkalmával gyűjtött össze az Egy vérből vagyunk Alapítvány az elmúlt héten.

A Szabadkai Főkonzulátus megvásárolt 10 kerékpárt, az egyik kerékpárgyár tulajdonosa még tízet adományozott, így összesen húsz biciklit vehettek át a fiúk.

Csallóközi Eszter főkonzul elmondta, hogy a múlt csütörtökön ő maga is bevárta a futókat a röszkei határátkelőnél, és ott jelképesen átvette a stafétát, vállalva, hogy munkatársaival eljuttatja az adományokat Muzslyára. A sport szeretete és a mozgás öröme mottóval futók gondolata megszívlelendő, hiszen a sport is egy összetartó erő, amely hatványozottan nagy jelentőséggel bír a nemzeti összetartozás évében. A főkonzul elmondta, hogy a jótékonysági akciónak folytatása lesz, amikor majd a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, egészen Muzslyáig, amikor újabb sporteszközökkel fogják majd gazdagítani az Emmausz Fiúkollégiumot.

Kalapis Sztoján atya, a kollégium igazgatója is jelen volt Röszkén, ahol mindenkinek megköszönte a hozzájárulását ehhez az akcióhoz, és most is csak hálával szólt, hogy az adományokat eljuttatták a fiúkhoz, hiszen öröm volt látni a bentlakók örömét, ahogyan birtokukba vették a bicikliket, ahogy próbálgatták az új játékot.

Brindza Lajos, a kerékpárgyár tulajdonosa is jelen volt. Részese lehetett annak az örömnek, amikor megkapták az új bicikliket, ugyanolyan jó érzéssel töltötte el, hogy ebben a jótékonysági akcióban is részt vehettek, a nemes cél érdekében, mégpedig a nemzeti összetartozás jegyében.

A fiúk pedig elmondták, hogy amíg jó idő van, biztosan sokat fognak kerékpározni, többségük a busz helyett inkább biciklivel mennek majd az iskolába, de a terveik között szerepel egy-két kerékpártúra megszervezése, akár hosszabb távra is örömmel vállalkoznának, tudtuk meg a Külhoni Magyarok oldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!