32 millió forintból bringapark épül Tatán

A 32 millió forintos beruházás nyár végére készülhet el, ha minden a terveknek megfelelően halad.

Az úgynevezett pumpapálya az Építők parkjában foglalna helyet. A kormány támogatásának köszönhetően az önkormányzat összesen 32 millió forintból alakíthatja ki a bringaparkot. A tervek szerint a pályát a kerékpárosokon kívül a gördeszkások, görkorisok, és rolleresek is tudják majd használni. Ha minden a terv szerint alakul, akkor már nyár végére el is készülhet a bringapálya.

Az önkormányzat 16 millió forinttal járul hozzá a kerékpáros pálya elkészítéséhez és a kormány szintén 16 millió forintot tesz hozzá az aktív Magyarország program keretében a fejlesztéshez. A képviselő-testület támogatta a pálya kivitelezését, így az idei költségvetésben elkülönítik az erre szánt összeget, számolt be a hírről Rigó Balázs, Tata alpolgármestere a város közösségi oldalán közzétett videóban.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Hozzátette: a helyszín kiválasztásakor előnyt élveztek azok a területek, ahol már található kiépített mosdó, kapcsolható, vagy közvilágítás, ivókút és kerékpártároló. Illetve akár oktatásra, vagy rendezvényszervezésre is van lehetőség. Ezért esett több lehetséges helyszín megvizsgálása után az Építők parkjára a választás. Purgel Zoltán alpolgármester pedig elmondta, hogy egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, úgynevezett pumpapálya, vagyis kerékpáros ügyességi pálya kerül majd kialakításra.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A pumpapálya játékosan segíti, tanítja a kerékpárosokat a helyes kerékpárkezelésre, a helyes testtartásra. Alapvető és elsődleges célja, hogy minden réteg számára megteremtse a könnyen megközelíthető kerékpáros kikapcsolódás lehetőségét.

Az elsődleges funkció a kerékpárosok kiszolgálása, de olyan pályarendszert fogunk kialakítani, amelyet a görkorcsolyázók, gördeszkások, vagy a rollert használók is igénybe tudnak venni, mondta az alpolgármester.

Az önkormányzat tervei szerint a pálya alkalmas lesz közösségi tér kialakítására, rendezvények lebonyolítására is. Terveink szerint a pálya megépítése az év elején elindul és várhatóan a nyár végére meg fog épülni – tette hozzá Purgel Zoltán. Mindezzel tovább gyarapodik az Építők parkjának kínálata, kemma.hu oldalán

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!