40 millió forintból bringapark épül a váci Duna-parton

A Duna-parton építik majd a mesterségesen létrehozott ugratókat.

Sikeres pályáztatási eljárásokat követően, mintegy 40 millió forintos költséggel már az idei szezonban igénybe vehetik a váci Duna-parton megvalósuló bringaparkot a kerékpárosok. Egy decemberi döntés alapján Vác beadta pályázatát a tartalmas és egészséges szabadidő eltöltést célzó, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által meghirdetett pályázatra. Ennek feltétele volt, hogy korábban sikeresen zárult a benyújtandó tervezésre kiírt nyílt városi pályáztatás.

Az Aktív Magyarország Programon belül a város 20 millió forintos támogatást nyert el. Az 50%-os támogatás önrészét a város idei költségvetése biztosítja.

A támogatási szerződés életbe lépése után kezdődhetnek a kivitelezési munkák. A „pumpapálya” a Duna-parton, a baseball pálya szomszédságában valósulhat meg. Itt biztonságos esőfelületeken kialakított akadálypályán, mesterségesen létrehozott ugratókon tehetik majd próbára a bringások bátorságukat és ügyességüket, olvasható az örömhír Vác Város Önkormányzatának oldalán.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A kormány idén is bringaparkok, futókörök, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit. Újra meghirdetik az országos bringaparkprogramot, a futás feltételeinek további javításáért folytatódik az országos futópálya-építési program, és tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos támogatási programok is. A bringaparkok építésére a kormány 300 millió forint, a futókörök létrehozására 350 millió forint, a fal- és sziklamászást biztosító sportlétesítmények számára pedig 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – ismertették.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!