400 millió forintból bővül Kisbér kerékpárút-hálózata

A kerékpárút felújítása és építését várhatóan 2021 tavaszán fejezik be Kisbéren.

A Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretében 399,0 millió Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Kisbéren megújul a meglévő Kossuth utcai kerékpárút. Ezen kívül kerékpáros útvonal létesül a település belterülete és a Batthyány-pusztai iparterület között.

Kisbér Város Önkormányzata meglévő kerékpárútjának fejlesztésére és további kerékpárút kialakítására pályázott és nyert. A projekt megvalósulásával összesen 2434 méter hosszon újul meg illetve épül ki a kerékpárút, melynek meglévő szakaszán a burkolatminőség a közlekedésbiztonságot veszélyezteti. A Kossuth Lajos utca és a Batthyány-pusztai iparterület között a belterületi szakaszon a főút tengellyel párhuzamos elválasztott gyalogos-kerékpáros közlekedő utak, külterületen pedig egyoldali kétirányú kerékpárút kialakítására kerül sor.

Az új kerékpárút javítja majd az Ipari Park elérhetőségét, és biztonságosabbá teszi irányába a közlekedést. A 399.000.000 Ft uniós forrás finanszírozásával megújuló és kiépülő kerékpárút-szakasz hozzájárul majd a városközpont közlekedésbiztonságának növekedéséhez. A projekt 2021 tavaszán zárul. A projektről bővebb információt a www.kisber.hu oldalon olvashatnak.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!