400 milliós támogatással Országos Bringapark program indul

950 millió forintból bővítik a lakosság sportolási lehetőségeit: országszerte futókörök és bringaparkok kialakítására lehet pályázni.

Kilencszázötven millió forintból bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit idén a kormány – jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Révész Máriusz elmondta: a kerékpározás népszerűsítéséért elindítják az Országos Bringapark Programot, a futás és a sziklamászás feltételeinek további javítása érdekében pedig folytatódik a tavaly elindított Országos Futópálya-építési Program és a Vasalt Utak Program.

A bringaparkok és a futókörök építésére a kormány 400-400 millió forint, a vasalt utak kialakításához pedig 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – tette hozzá.

A bringaparkok aktív sportolási lehetőséget nyújtanak, ahol biztonságos, de ugyanakkor élménygazdag környezetben tölthetik el szabadidejüket a családok, s kiválóan szolgálhatják a kerékpáros utánpótlás nevelés céljait is.

Révész Máriusz reményét fejezte ki, hogy a bringaparkok, futókörök, via ferráták, sziklamászó helyek fejlesztésével hozzá tudnak járulni, hogy

az emberek többet mozogjanak, jobb körülmények között és egészségesebben éljenek.

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság több civil szervezettel dolgozik együtt. A futókörök építésében a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségével, a bringaparkok kialakításánál a Magyar Kerékpáros Szövetséggel és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel működnek együtt, a via ferráták kialakításánál pedig a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség szakmai ismereteire építenek.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!