700.000 forint támogatásra pályázhatnak a kerékpártúra szervezők

Kerékpárral 7 határon át

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) háttérintézményének a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft-nek szervezésében a „Kerékpárral 7 határon át” elnevezésű pályázat idén is lehetőséget teremt a határon átnyúló kerékpártúrák megvalósításához.

A pályázók a programban akár 700.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek – áll az Építési és Közlekedési Minisztériuma szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat célja, hogy bemutassa a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeit. Idén azért, hogy minél többen megismerkedhessenek ezekkel, 30 millió forintos keretösszegből valósulnak meg biciklis túraprogramok.

A cél a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése, és a biztonságos közlekedésre nevelés, gyakorlati kerékpár használati ismeretek megszerzése, valamint a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztése.

A fenntartható és egészséges közlekedés népszerűsítése érdekében a pályázók akár 700.000 forint vissza nem térítendő támogatásra kerékpáros rendezvények megszervezéséhez.

A pályázatot 2023. március 31-ig nyújthatják be a hazai és határon túli egyesületek, alapítványok, önkormányzatok vagy intézményeik a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. honlapján. www.kti.hu/7hataron

A nyerteseket májusban értesítik, a támogatást az október végéig megvalósuló kerékpártúrák után folyósítják.

Az eseménysorozat gazdagítja a kerékpáros természetjárók programkínálatát, és a vezetett túrákon biztonságos közegben kapcsolódhatnak ki azok is, akik csak most kezdenek barátkozni a hazai biciklis hálózattal. A program a határmenti tájak és települések felfedezésére is lehetőséget ad.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!