A miskolci Y-híd építésénél a kerékpárosok biztonságát is szem előtt tartják

22 milliárd forint körüli értékű építkezésről van szó. Az intermodális csomópont nagyon fontos első lépéseinél járnak, amely önmagában is nagyon sokat jelent a város közlekedési problémáinak megoldásában.

Szeptemberben megkezdődött a legnagyobb miskolci közlekedési infrastrukturális beruházása, az Y-híd építése. A beruházás jelenleg lemondással jár a közlekedők részéről, hiszen a régi felüljáró már nem használható, a Tiszai pályaudvar felé kell kerülniük. Amikor viszont megépül, a város egyik nagy közlekedési problémája fog megoldódni. Az Y-híd-beruházás első, igazán látványos része a Vörösmarty utca felől a régi híd lebontása volt. Ez már befejeződött, és egy jó hónappal ezelőtt a Vörösmarty utca felőli oldalon megkezdődött az építkezés útjában lévő kisajátított ingatlanok bontása is. Ez a munka összességében tizenhat épületet érint, várhatóan négy hónapig tart, és úgy szeretnék megoldani az építők, hogy az a legkisebb mértékben zavarja meg a környéken lakók életét.

Fotó Bujdos Tibor

Fotó Bujdos Tibor

Fotó Bujdos Tibor

A kerékpárosok, a gyalogosok, a környéken lévő üzlettulajdonosok jogos igényeire kell megoldást találni. A kerékpárral közlekedők érdekvédői azt kérték, hogy úgy alakítsák ki az új felüljárórendszert, hogy az biztonsággal használható legyen a biciklisták számára. A problémát az jelenti, hogy a fel- és lehajtó elég meredek, az autóforgalom is nagy, és csak úgy biztonságos a biciklisközlekedés, ha mindkét irányból kerékpárútba csatlakozik be. Kerékpárút pedig egyik irányban sincs jelenleg.

Nagyon jó hír a két keréken közlekedők számára, hogy az MVSC-sporttelep mellett elhaladó Kisfaludy híd (ez a rendszer egyik ága) mellett van két olyan pillér, amelyre ráépíthető egy kerékpároshíd, amely majd kerékpárútba is tud csatlakozni, mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a Borsod megyei hírportálnak. A Tiszai pályaudvar felé létezik egy gyalogos-aluljáró, amely a kerékpárosok számára is lehetőséget ad a közlekedésre. Ezt nem szüntetik meg, hanem állapotjavítást hajtanak végre rajta, és továbbra is a közlekedők rendelkezésére áll.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!