Aktív sportélet Kazincbarcikán és környékén

Élményszerzés, közös kerékpározás vagy gyalogos túrázás áll a kazincbarcikai sportegyesület céljai között.

A Sportélet Egyesület néhány éve alakult Kazincbarcikán, akiknek az a céljuk, hogy az aktív kikapcsolódásra vágyó embereknek lehetőségeket adjanak, ezáltal közelebb kerülhetnek a rendszeres testmozgáshoz is. Egy sikeres pályázattal elindult a mozgásra buzdító programjuk, így már el is kezdődtek a kerékpáros és gyalogos túrák.

Nyilván ezt elég komoly előkészítő munka előzte meg, hiszen arra törekedtünk, hogy mind a túraútvonalak, mind a mögé tervezett tartalmak igazán izgalmas és változatos kikapcsolódási formát nyújtsanak- nyilatkozta Nagy Attila, a Sportélet Egyesület elnöke.

Heti rendszerességgel lesznek túrák, így a sport valóban előtérbe kerülhet mindenki számára. Ezeket lehet az egyesület által szervezett formában vagy egyénileg is teljesíteni. Aki az egyéni teljesítést választja, a megfelelő igazoló dokumentumok feltöltését követően ugyanúgy kaphat motivációs ajándékokat, mint azok, akik csoportosan túráznak. Egy-egy túra teljesítéséért egy igazolókártya a jutalom, amin egy, a túrára jellemző fotó látható.  A szabadidős programsorozat már el is kezdődött; egy lakossági kerékpártúrával indítottak a szervezők, melyen Kazincbarcika város főbb pontjait fedezték fel.

Kazincbarcikától 40 kilométerre lévő, Ózdon is fontosnak tartják a kerékpáros közlekedést, ezért a kerékpárút fejlesztése elsődleges feladatok között szerepel. A munka most egy látványos szakaszához érkezett, hiszen a Piac úton található hídra kilenc gerendát helyeztek el egy emelődaru segítségével, amelynek súlya darabonként megközelítette a hét tonnát. Ezután az időjárási körülmények alakulásának függvényében födémszerkezeti és vasszerelési munkák következnek, majd a kivitelező ráhelyezi a hídra a lezáró beton és műanyag kopóréteget is.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!