Átadták a Mór és Bodajk városát összekötő kerékpár és zarándokutat

Megtörtént az új, 409 millió forintból felépült, 3,5 kilométeres útszakasz műszaki átadása, így nem volt akadálya annak, hogy megtartsák vasárnap a Mór–Bodajk-kerékpárút ünnepélyes felavatását.

Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere elmondta, „itt és most egy álom vált valóra. Bízom abban, hogy az út építése halad tovább, Fehérvárcsurgón keresztül Székesfehérvárig”.

Bodajk vezetője hozzátette:

– Azért épít utat az emberiség, hogy összeköttetést létesítsen, és bízom abban, hogy nemcsak a térség két legerősebb települését, hanem a lakosokat is összeköti az új út.

Fenyves Péter, Mór polgármestere is örömmel köszönte meg a szervezésben, illetve a kivitelezésben dolgozók munkáját, remélve, hogy ezen a jövőbe vezető úton mindig biztonságos lesz az átkelés.

Törő Gábor a kerékpárút gondolatának eredetére, a kezdeti küzdelmekre emlékezett vissza, majd Molnár Krisztián megyei elnök azt mondta: – Azért támogattam az elképzelést, mert két olyan ikonikus helyet kötünk vele össze, mint a Móri borvidék és a Mária-kegyhely. Az esemény végén Spányi Antal megyés püspök áldást kért az új kerékpár-, illetve zarándokútra.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!