Beemelték a Nagy-ér csatorna kerékpáros híd 16,8 méteres hídgerendáit

2020 júniusára a már meglévő Debrecen–Tépe és Berettyóújfalu–Nagyvárad közötti kerékpáros útvonalak kiegészülnek, így folyamatossá válik a kerékpáros összeköttetés Debrecen és Nagyvárad között.

A hiányzó Tépe-Berettyóújfalu közötti 8,3 km-es kerékpárút szakasz 2 méter hasznos szélességgel épül, a kerékpáros sávok között 0,25 méter biztonsági sávval, mindkét oldalon 0,5-0,5 méteres padkával, illetve süllyesztett szegéllyel.

A fejlesztés két szakaszra osztható. Mindkettő az M4 gyorsforgalmi út I. szakaszának megvalósítása során már megépült kerékpárúthoz csatlakozik: Az első a Tépe, Rákóczi utca és az M4 gyorsforgalmi út közötti 4,9 km-es szakasz, mely tartalmazza a Tépei ér és Nagy-ér csatorna keresztezését.

A második az M4 gyorsforgalmi út és a Berettyóújfalu, Tesco áruház közötti 3,4 km-es szakasz, melyen a Perdedűlői csatorna keresztezésénél épül meg. A csatornák keresztezésénél kétoldalt kerékpáros csőkorlát kerül kihelyezésre.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg. A fejlesztést a HE-DO Kft. végzi nettó 944 millió forint értékben.

2020. április 4-én beemelték a Nagy-ér csatorna feletti kerékpáros híd 2 db, 16,8 m hosszúságú előregyártott vasbeton hídgerendáját.

Fotó: NIF Zrt.

A 8,3 km hosszúságú kerékpárút építése az ütemtervnek megfelelően halad. A várható befejezés 2020. június.

Fotó: NIF Zrt.

Fotó: NIF Zrt.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!