Bölcs idézetek a kerékpározásról

Aki szeret kerékpározni, akkor biztos találkozott már bölcs bringás mondásokkal. Összegyűjtöttünk néhány idézetet, ami a kedvenc sportunkhoz, hobbinkhoz kapcsolódik.

Az egyik legnagyobb kerékpáros idézet Albert Einsteintől származik: Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod. Valóban igaz ez az állítás, hiszen ha megtaláljuk a mozgatórugót, akkor a kitartásunk eljuttat a céljainkhoz.

  • Lusta ember vagyok. De a lusta ember találta fel a kereket és a biciklit is, mert utált gyalogolni meg cipekedni. (Lech Walesa)
  • A türelemhez kapcsolódik Bruce Lee mondása:  Ha biciklivel indulsz valahová, nem nyomhatod le mindkét pedált egyszerre, mert felborulsz. Haladni csak úgy lehet, ha az egyik pedált nyomod, a másikat elengeded. Nyomás és elengedés együtt: ez a haladás titka.
  • A humor is jelen van, Emo Philistől így hangzik: Gyerekkoromban minden éjszaka egy bicikliért imádkoztam. Miután láttam, hogy Isten nem így működik, loptam egyet magamnak, és a megbocsátásért imádkoztam.
  • A hazudozás olyan, mint a biciklizés (…); nem lehet elfelejteni. (Diana Gabaldon)
  • Az élet olyan, mint a tízsebességes bicikli. Legtöbbünknek vannak soha nem használt sebességfokozatai. (Charles Monroe Schulz)
  • Belső Nóra gondolatai sokat mondóak: A megszülető gondolat, a vágy valóban teremtő erejű. Képes minden porcikánkat a helyes irányba fordítani. Valahogy úgy, mint amikor biciklizünk, és messzire, előre tekintünk, de a lábunk teker, a karunk pedig automatikusan kanyarba állítja a járgányt. Talán azt sem vesszük észre, hogy kanyarodunk, mert a távoli célt figyeljük, hogy minél hamarabb elérjük. Így van ez az életünk lelki céljaival is. Ha tudjuk, mik azok, ha képesek vagyunk megfogalmazni, akkor előbb-utóbb bevesszük a legnehezebb kanyarokat is, és célegyenesbe érünk.
  • Nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire. (Sarah Dessen)

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!