Elkészült a tószegi Accell Hunland gyárában a 3,5 milliomodik kerékpár

Az Accell Hunland Kft. Magyarország legnagyobb kerékpár összeszerelő gyára, amely olyan ikonikus márkák gyártója, mint a Haibike, a Ghost, a Winora, a Lapierre vagy a Raleigh, idén már 20 éve készít kerékpárokat a tószegi gyárában.

Az európai elektromoskerékpár-gyártás hazai központjának számító Szolnok melletti üzem gyártósoráról másfél percenként gördül le egy újabb kerékpár, 30 országba szállítanak bicikliket, és itt készült az ország első e-bike-ja is. A cég ma 98 százalékban elektromos modelleket (pedelec) gyárt és értékesít, de néhány éven belül ezt az arányt 100 százalékra szeretnék növelni.

A vállalat az elektromos kerékpárok fontos szállítója Európában, ahol bevétel tekintetében piacvezető. A holland Accell Group nemzetközi kerékpárgyártó cég hazai leányvállalatát Magyarország 100 legnagyobb vállalata között tarják számon. Az Accell Group 15 országban – köztük Hollandiában, Németországban, Franciaországban, Törökországban, Kínában – közel 3300 főt foglalkoztat és több mint 80 országban értékesíti termékeit. A csoport vezető szerepet tölt be a kerékpárok, kerékpár-alkatrészek és -kiegészítők közép- és felsőkategóriás szegmenseiben Nyugat-Európában, és az Egyesült Királyságban.

2022. november 29. egy mérföldkő a gyár számára, ugyanis ezen a napon készült el a 3,5 milliomodik bicikli, mely éppen egy Haibike Lyke 10-es modell lett.

– Szerencsés véletlen, hogy éppen az egyik „zászlóshajónk”. A kerékpár azok számára készült akik könnyű és terepen is jól kezelhető eMTB kerékpárt szeretnének. Ez köszönhető a karbon váznak és az ultra könnyű (4,2 kg) Fazua Ride 60 hajtás rendszernek, illetve annak hogy a motor innovatív elhelyezésének köszönhetően a súlypont közvetlenül az alsó konzol felett helyezkedik el.

A Haibike Lyke modell célja, hogy áthidalja a szakadékot a nem elektromos hegyikerékpárok és a kínált elektromos kerékpárok túlnyomó többsége között, amelyek nagyrészt mind 22-25 kg-osak. A megfelelő fék hatásról a 4 dugattyús hidraulikus fékek gondoskodnak. A váltás áttételezése is kiemelkedő, hiszen a legnagyobb 51 fogas lánctányér alacsony forgatónyomatékot biztosít a meredek emelkedőkön és a legkisebb 10 fogas lánckerék a végsebességben sem fog visszatartani – olvasható a cég közleményében.

Cikkünk borítóképén is ugyanez a kerékpár látható. Az Accell Hunland Kft. és a Bringazas.hu együttműködésének köszönhetően, hamarosan számos tartalommal jelentkezünk, ahol ez az eMTB lesz főszerepben.

Haibike Lyke 10 specifikáció:

  • Motor: Fazua Ride 60, 250W, 60Nm nyomaték, 1,96 kg
  • Akkumulátor: Fazua 430Wh
  • Váz: Carbon
  • Váltás: Shimano SLX M7100 12 sebesség, 10-51 T
  • Fék: Shimano Deore M6120
  • Össz súly: 18kg

A váltás áttételezése is kiemelkedő a bringán, hiszen a legnagyobb 51 fogas lánctányér alacsony forgatónyomatékot biztosít a meredek emelkedőkön és a legkisebb 10 fogas lánckerék a végsebességben sem fog visszatartani.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!