Folyamatosan bővülnek Győr kerékpárútjai

A komplex fejlesztés során nem csak az úttest felújítása történt meg, de új kerékpárút is épült.

Győrben a Szentiváni út Alsókert utca és az Ipari Park közötti szakasza 156 millió forintból újult meg a szakasz. 474 méter hosszú kerékpárút épült, emellett 427 méteren újult meg az út. Mindkét oldalán kiemelt szegély, a teljes szakaszon zárt csapadékvíz elvezető rendszer is épült, és az ivóvízvezeték gerincet is bővítették. Az út felújítása a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Régi Szentiváni út), az új kerékpárút építése a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben pályázat keretében valósult meg.

Augusztusban indult, és alig több mint három hónap alatt elkészült a fejlesztés, amely gördülékenyebbé teszi az Ipari Park megközelítését a gépjárművel és a kerékpárral közlekedőknek egyaránt, mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Egy másik TOP-os pályázat révén zajlik a városi kerékpárút-hálózat bővítése, amelynek keretében a Szentiváni úton az utca északi oldalán, az útpályától elválasztva, egy oldalon vezetett kétirányú, aszfalt burkolatú kerékpárút is épült.

A két projekt révén komplex fejlesztés valósult meg, emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester, aki jelezte, az útszakasz vízelvezető rendszerét már a nagyobb kapacitású, kombinált víznyelőkkel építették, amelyek a nagy esőzések idején is biztosítják a megfelelő vízelvezetést. A közelmúltban elkészült Tatai úti kerékpárúttal együtt a Szentiváni út fejlesztése is egy nagyon fontos beruházás a környéken lakók és az ipari parkban dolgozók biztonságosabb közlekedése érdekében” – fogalmazott Hajszán Gyula a terület önkormányzati képviselője. Az út felújítása a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Régi Szentiváni út), az új kerékpárút építése a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben pályázat keretében valósult meg, olvasható a Kisalfold oldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!