Győr megérdemli a kerékpárosbarát címet

A város polgármesteri hivatala sikerrel pályázott a „Kerékpárosbarát munkahely 2019” címre, amelynek kezdő fokozatát el is nyerte.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Közlekedéstudományi Intézet által meghirdetett pályázat elbírálásakor kiemelt szempont volt a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése, promóciója, és a kerékpárhasználat terén elért eredmények írja a kisalfold.hu oldal. A kerékpárosbarát cím erkölcsi elismerés, amelyet azok a munkahelyek nyerhetnek el, amelyek konkrét és kiemelkedő lépésekkel igyekeznek növelni a kerékpáros életmód elfogadottságát.

Fotó: MTI/ Krizsán Csaba

Fotó MTI/ Krizsán Csaba

A cím elbírálásakor többek között figyelembe vették, mennyire voltak aktívak a „Bringázz a Munkába!” kampányban. A városháza épülete mellett rendelkezésre áll fedett, őrzött kerékpár tárolókat helyeztek el, de lehetőség van tisztálkodásra, sőt, munkahelyi kerékpár használatára is, amihez láthatósági mellényt és fejvédőt is biztosítanak.

Az önkormányzat új kerékpárutak építésével, a meglévők fejlesztésével, valamint a GyőrBike közösségi kerékpár rendszer működtetésével is hozzájárul egy még élhetőbb, egészségesebb városi környezethez. Ezeknek is köszönhető, hogy Győr több ízben is elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet. 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!