Ingyenes kerékpáros oktatás a városi forgatagban bizonytalankodóknak

A Magyar Kerékpárosklub munkatársai és önkéntesei sokat tesznek azért, hogy a biztonságosabb legyen a közlekedés a biciklivel.

Általános iskolában megtanítják a gyereknek, hogyan kell biztonságosan közlekedni az utakon. A fiatal felnőttek pedig már KRESZ vizsgán adhatnak számot ezekről az elméleti tudásról. Viszont gyakorlatban minden más. Egy forgalmas nagy városban nem könnyű a kocsik között lavírozni, akár egy egyszerűnek tűnő balra kanyarodást megoldani. A Magyar Kerékpárosklub munkatársai és önkéntesei ebben segítenek, hogy ne csak rutinból tekerjünk, hanem tudatosabban és biztonságosabban közlekedjünk.

Fotó Magyar Kerékpárosklub

Több budapesti önkormányzat a Kerékpárosklubbal együttműködésben az Autómentes Szeptember keretében összesen öt biciklis túrát szervez azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Az eddigi eseményeken nagy lelkesedéssel gyűltek össze a bringások a megadott helyeken, mint például a Rákóczi téren vagy a Városmajorban, a Nyúl utcai villamosmegállónál. A részvétel ingyenes, de van olyan kerület, ahol előzetes regisztrációhoz kötik. A túrát bármikor félbe lehet hagyni, nem kötelező végig menni az egész úton.

Fotó Magyar Kerékpárosklub

Az út során a Kerékpárosklub önkéntesei megmutatják, hogyan lehet biztonságosan biciklizniakár gyerekekkel is -, valamint hasznos információval látnak el a kerékpárokról és a biztonságos kerékpáros közlekedésről. Ezt a bejárást több megállással és lassabb tempóval vezetik.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!