Jövőre a Zala megyei Csesztreg is kerékpárúttal bővül

Tavasszal kezdődhet annak az Ady utcai kerékpárútnak az építése, ami a község ipari parkját köti össze a település központjával.

A beruházáshoz a Magyar Falu Program pályázatán 48 millió forintot nyert Csesztreg önkormányzata. A támogatásról szóló értesítést már az ősz végén megérkezett, ám egyes előkészítő munkálatok és a kivitelező kiválasztása miatt 2020-ban már nem tudták megkezdeni a munkálatokat. Bedő Róbert polgármester Zala megye hírportáljának elmondta: a közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van, így reményeik szerint tavasszal indulhat a munka, s abban is bíznak, hogy a kivitelezést a koronavírus járvány sem fogja gátolni.

Az Ady utcai kerékpárút megépítése elsősorban közlekedésbiztonsági célt szolgál, hiszen az ipari parkban található két üzem miatt műszakváltáskor igen élénk a kerékpáros és a gyalogos forgalom az Ady utcában, de miután az a Lenti-Bajánsenye összekötő út egyik belterületi szakasza, amúgy is sok gépjármű közlekedik rajta – magyarázta a polgármester. – A helyzetet súlyosbítja, hogy egy nehezen belátható kanyar is található ezen a szakaszon. Emellett a településképet is javítja a beruházás.

Bedő Róbert a beruházás műszaki tartalmát is ismertette. A kerékpárút kétszer egy haladósávon épül ki, így szélessége 2,3 méter lesz. Felülete fugamentes térkőburkolat lesz, hossza pedig megközelíti a 465 métert. A beruházás várhatóan október 30-ig fejeződik be.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!