Kerékpárokat kaptak Dunaszentbenedek óvodásai és diákjai

Egy közlekedésfejlesztési pályázat segített abban, hogy a dunaszentbenedeki önkormányzat korszerű gyermekkerékpárokat vásároljon az óvodások és a kisiskolások részére.

A gyerekek először az óvoda és az iskola udvarán próbálták ki a bicikliket, hogy a biztonságos közlekedés szabályainak betartását először felügyelet mellett gyakorolják. Mint Vargyas Mihály polgármester elmondta kalohirek.hu oldalnak: a gyerekek nagy örömmel próbálták ki az új kerékpárokat az intézmények udvarán. Különösen azok a kisfiúk, kislányok örültek, akiknek nincs saját biciklijük, és korábban emiatt nem tudtak részt venni az intézmények kerékpáros programjain. A pályázati forrás segítségével viszont már ennek sem lesz akadálya a jövőben, különösen, ha az időjárás is tavasziasra fordul.

A településvezető arról is beszámolt, hogy Dunaszentbenedeken megvalósításra került egy a megyei önkormányzat által koordinált TOP-os közlekedésfejlesztési pályázat. Ennek keretében felújítottuk a község kerékpárútját, valamint ennek a pályázatnak a részeként vásároltuk a kerékpárokat. A 17 darab kétkerekűből 10-et kapott az óvoda, és 7 került az iskola használatába.

Fotó: kalohirek.hu

Az új kerékpárokkal az iskolások szervezhetnek kisebb túrákat, ügyességi versenyeket, az óvodások pedig az erre a célra kialakított betonterületen tudnak majd kerekezni. Munkatársaim a gyerekek életkorának megfelelően választották ki a bicikliket, így a legkisebbek támasztókerekes gyerekbicikliket használhatnak.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!