Kerékpáros közlekedési Kisokost készített az ORFK és a Kerékpárosklub

A kerékpáros közlekedés legfontosabb tanácsait és szabályait foglalja össze a Magyar Kerékpárosklub Kisokos című füzete, amiből 20000 darabot gyártottak le az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásával.

Az ORFK és a Kerékpárosklub közreműködésében megyei rendőrkapitányságokra, rendezvényekre, és érdeklődő szervezeteknek, kerékpárboltoknak, cégeknek, iskoláknak, önkormányzatoknak juttatnának el a kiadványokból, valamint a Kerékpárosklub irodájából is be lehet szerezni vagy a honlapjáról is le lehet tölteni a Kisokost.
A valaha legnagyobb példányszámban gyártották le az ORFK-OBB segítségével a Magyar Kerékpárosklub által először 10 éve összeállított Kisokos füzetet idén augusztusban. Az oktatófüzetet 16 alkalommal frissítették és bővítették 2011 óta, a mostani mennyiséggel minden korábbinál több emberhez juttathatják el a kerékpárral közlekedni vágyónak hasznos kiadványt.

Egyre többen kerékpároznak a mindennapokban vagy a szabadidejükben, már második éve hiánycikk a bicikli, a Kisokos online verziója iránt is növekvő érdeklődést tapasztaltunk az elmúlt hónapokban. Kézbe vehető, továbbadható, polcra tehető majd újra elővehető kiadványokat viszont csak akkor tudunk gyártani, ha – mint most – a Rendőrség, vagy korábbi változatok esetén az önkormányzatok, esetleg pályázatokon nyertes szervezetek finanszírozzák a nyomtatást.

Hogy lehet hozzájutni?

A friss kiadványokból 10000 darabot az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság juttat el megyei rendőrkapitányságokhoz, akik a maguk területein, eseményein fogják terjeszteni a Kisokost. Szintén 10000 darab – három raklapnyi – Kisokos várja az érdeklődőket a Magyar Kerékpárosklub irodájában.

Várjuk önkormányzatok, cégek, kerékpárboltok, iskolák, szervezetek jelentkezését az info@kerekparosklub.hu címen, megjelölve, hogy hány darabot tudnak felhasználni.
Érdeklődőknek a rendezvényeinken – szeptemberi bringás reggelik, fesztiválok általunk üzemeltetett kerékpártárolói, Bebiciklizések, kitelepülések – és az irodánkban tudunk adni a Kisokosból.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!