Kerékpáros pumpapályával gazdagodott Eger városa

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Városi Sportiskola beruházásában elkészült és átadásra került a Lajosvárosban a kerékpáros Pumpapálya, dirtpálya.

Az Aktív Magyarország Program részeként az Országos Bringapark Program támogatásával megvalósult beruházás a közbeszerzési eljárás nyerteseként a Trail Art Park Kft. kivitelezésben valósult meg. A kivitelezés költsége bruttó 70 millió forint, melyből az Országos Bringapark Program támogatása 30 millió forint volt.

A parkosított belvárosias jellegű pálya középiskolák, óvodák és lakóházak által körülölelt zöldövezeti környezetben valósult meg egy elhanyagolt sporttelep területén. A beruházással Eger városa azokat a fiatalokat igyekszik a testmozgás, bringás kalandok felé csábítani, akik eddig a számítógépek, mobiltelefonok rabságában mozgáshiányos életmódot választották maguknak. Mindenellett a pump track pályák hosszúsága, merész vonalvezetése és elhelyezkedése miatt alkalmas a versenysport kiszolgálására is.

Egész Magyarországon problémát jelent a lakosság mozgásszegény életmódja, ezért sportosabbá kell tenni az országot – mondta Révész Máriusz államtitkár. Hozzátette, Egerrel jó az együttműködés, ennek is köszönhető, hogy itt most az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű pályája épült.

Mirkóczki Ádám polgármester a pálya átadóján elmondta, minden olyan beruházás fontos, ami az elektronikus eszközök mellől és a fotelből kimozdítja a gyerekeket. Mint fogalmazott, ezzel a beruházással egy kis bringaparadicsom létesült Egerben.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!