Kerékpározás az őszi természetben

Ősszel divatbemutatót tart a természet, szebbnél szebb színekben pompázik az erdő.  Elkezdődött a falevelek szállingózása és az eső kombinációjával már csúszósabbá válik az aszfalt.

Az őszi időszakban számolni kell vadállatok megjelenésére azokon az útszakaszokon, melyeket „vadon élő állatok” veszélyt jelző táblával jelölnek meg. Ezeket a táblákat ugyanis a közút kezelője a vadásztársaságokkal, vadgazdálkodási szakemberekkel egyeztetett útszakaszokon helyeznek el. Ezeken a helyeken a vadak megjelenésének is az átlagosnál nagyobb a valószínűsége. Ilyen jelzőtábláknál érdemes lassabban közlekedni.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Nem tudni, honnan kerülnek elénk az erdő lakói, legyen az őz vagy vaddisznó. Érdemes a körülöttünk lévő természetet alaposan megfigyelni bringázás közben. A napokban felkerült egy videó, amelyen az látszik, hogy egy bringás  elé ugrik az őz.

Szerencsére csak a kerékpár sérült meg, bár az anyagi (és néha eszmei) kár jobban fáj. A bringás több mint 50 km/h órával gurult a csendes útszakaszon. A baleset előtt már feltűnik egy út szélén álló őz. A következő pillanatban már csak azt látjuk,hogy hirtelen még megjelenik és kiugrik elé. Ha ez autóban ülve történik meg velünk, akkor az anyagi kár súlyos lehet, összetörhet az autó, sőt az állat is elpusztulhat. A kerékpáron kevés, sőt semmilyen felület nincs, ami hárítaná a személyi sérülést. Ne rutinból és megszokásból kerékpározzunk, sokkal figyelmesebbek legyünk az őszi időszakban.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!