Két és fél kilométer kerékpárúttal bővült Kunfehértó

143 millió forintból megvalósult a települést az üdülőfaluval összekötő közel két és fél kilométer hosszú új kerékpárút.

A megépült kerékpárút hamarosan be fog csatlakozni a Kiskunhalas-Jánoshalma közé tervezett kerékpárútba, amihez fehértói önkormányzat megtette az első lépést. Az új kerékpárút a vasúti átjárótól egészen a strandfürdő 2. számú bejáratáig tart, a Településfejlesztési Operatív Programból valósult meg. A település belterületének egy szakaszán a Rákóczi utcán az üdülőfalu felé haladva a bal oldalon a régi járda helyén épült meg, a beruházás miatt mintegy félszáz kisebb-nagyobb fát, cserjét és bokrot kellett kiszedni, de a helyükre majd kétszer annyi új facsemete került a kerékpárút nyomvonala mellett.

Fotó Pozsgai Ákos

A kerékpárút az Erdei Ferenc téri parknál átszeli a település főútját, ahol a jobb oldalon folytatódik tovább, közvetlen az üdülő első bejáratához közeledve a közel negyven éves fenyőfa sor mellett.

Fotó Pozsgai Ákos

Fotó Pozsgai Ákos

A település vezetője elmondta, hogy a kerékpárút építését az indokolta leginkább, hogy a falu főutcája nincs olyan állapotban, hogy az biztonságos kerékpározásra alkalmas legyen. Most viszont, hogy elkészült a kerékpárút, a következő nagy beruházásnak magának a főutcának a felújítását tűzték ki célul az önkormányzat. Egy ilyen szép kerékpárút mellett mi sem lenne méltóbb, mint egy ugyanilyen szép köves út, tette hozzá a polgármester.

Fotó Pozsgai Ákos

Dr. Márk Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke az átadási ünnepségen elmondta, hogy az elkövetkezendő időszakban még több figyelmet kap majd, kerékpárral biztonsággal el lehessen jutni egyik településről a másikra. Fontos szempontnak nevezete, hogy a megye egész területén összefüggő egységes bicikliút-hálózat jöjjön létre. A közös tervezés tervezés és a kivitelezés előkészítése megkezdődött – tette hozzá.

Fotó Pozsgai Ákos

Fotó Pozsgai Ákos

A Covid-járvány miatt keletkező mintegy 4,5 ezer milliárd forintnyi állami bevételkiesés miatt ugyan megcsappant a központi anyagi forrás, de szeretnék a turisztikai ágazatot és az azt kiszolgáló létesítményeket fejleszteni a gazdaságot erősítve, hogy megmaradjanak a munkahelyek. A napokban történt egy online egyeztetés az önkormányzatok és a kormányzat között a Jánoshalma és a Kisszállás felé vezető kerékpárutak tervezett építéséről.

Fotó Pozsgai Ákos

A nemzeti színű szalagot dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Huszár Zoltán polgármester közösen vágták át, majd a fehértóiakkal együtt tekertek kerékpárral a település sportcsarnokáig, ahol a közös kerékpározásban résztvevők között egy új kerékpárt sorsoltak ki egy vállalkozói felajánlásnak köszönhetően, olvasható a Bács-Kiskun megye hírportálján.

Fotó Pozsgai Ákos

Fotó Pozsgai Ákos

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!