Május végére elkészülhet a Szeged-Ópusztaszer közötti kerékpárút

Több mint 1 milliárd forintból épülő kerékpárutat teljes hosszában idén májusban vehetik hivatalosan birtokba a bringások.

A Szegedtől Ópusztaszerig ve­­zető, jelenleg is épülő kerékpárút mellett újabb hasonló beruházásban vesz részt a me­­gyei önkormányzat, mondta Gémes Lászlótól, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke a delmagyar.hu oldalnak. Csanádpalotától Pitvaroson át Mezőhegyes irányába a megyehatárig vezet majd az új bicikliút, amelyet 1,1 milliárd forintos költségvetésből 18 kilométeres szakaszon valósítanak meg, és ami a Kö­vegyinek a meghosszabbítása lesz. A településekkel konzorciumban veszünk részt a projektben, jelenleg az engedélyes tervek készülnek, és amint azok megvannak, indíthatjuk a közbeszerzést kivitelezőt keresve. Jó esetben még az idén elkezdődhetnek a munkák, közölte a megyei közgyűlés vezetője.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Csanádpalotának és Pitvarosnak a közigazgatási területükre eső nyomvonalat, az ottani építkezést kell felügyelni, levezényelni, de a megyei önkormányzat mindenben segítséget nyújt, például az engedélyek beszerzésében. Egy lépéssel előrébb, már a közbeszerzés kiírásánál tart – a napokban megtörténik – a szegvári háziorvosi rendelő teljes rekonstrukciója, amelyre 142 millió forintot nyert pályázaton a nagyközség a megye segítségével. Folyamatban van még egy 40-50 fős közösségi tér kialakítása Szegeden, a Belvederében.

Sokakat érdekel, hol tart a Sze­­ged–Sándorfalva–Dóc–Ópusz­­taszer kerékpárút építése – büdzséje majdnem 1 milliárd fo­­rint –, mert a nyomvonal a munkafázisokat tekintve elég hektikus képet mutat: akad, ahol már kész az út, de olyan is, ahol még láthatóan a munkák elején tartanak. Ha végleg elkészül, Szegedtől Kistelekig kerekezhetünk. A különböző akadályok, például területek kisajátítása, művelési ágakból való kivétele, erdőrészek kivágása, a kerékpárutak alapjainak összehangolása Sándorfalvánál elhárult, a beruházás az önkormányzatok koordinálásával mindenütt folyatódik. Az időjárás is ideális hozzá. A kivitelező azt ígérte: május végére teljesen elkészül a kerékpárút, mondta Gémes László.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!