Szakaszokban épül Szeged és Ópusztaszer közötti közel 20 kilométeres kerékpárút

Szépen halad a Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer ke­­rékpárút építése.

Szakaszosan haladnak a kerékpárút építésével, mert a munkaterületeket nem egyszerre tudták átadni a kivitelezőnek. Sok ingatlant érintett, valamint kü­lönböző besorolásúak voltak ezek a területek. Akadt köztük Sándorfalvánál lápos és ingoványos, amit lecsapoltak és feltöltöttek. Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta délmagyar hírportál megkeresésére, hogy több mint 1 milliárd forintból épülő kerékpárutat teljes hosszában idén májusban vehetik hivatalosan birtokba a biciklisek. Több szakaszát már most is használják – például Ópusztaszernél, valamint Szeged és Sándorfalva között –, de az előbb elmondottak miatt olyan részeket is láthatunk, ahol első ránézésre éppen be­fejezték a fák, cserjék irtását, elkészítették a tükröt, már az alap is a helyére került, vagy a kopó aszfaltréteg hiányzik a felületről, mondta az elnök. Sándorfalvánál a településről kimenő vízelvezető is megújul a projekt keretében.

Ha elkészül a bicikliút, Szegedtől Kistelekig kerekez­hetünk, de a megyehatárig meg­­hosszabbítva, majd a Bács-­Kiskun megyeiekkel együttműködve szeretnék foly­­tatni a beruházást, ami ha megvalósul, Kecskemétig juthatnánk el bringával. Ugyanezt a másik irányba, Makó felé is tervezik.

A következő 5 évben 100 kilométer bicikliutat akarunk létesíteni a megyében, vannak olyan részek, ahol 4-5 vagy 10 kilométeres szakaszok hiányoznak.

Amennyiben ezeket pótoljuk, megépítjük, akkor nagyjából 90 százalékos lesz megyénk kerékpárút-lefedettsége – közölte Gémes László, hozzátéve: ez az egyre népszerűbb kerékpáros turizmust is szolgálja. Mi sem bizonyítja jobban a kerékpárutak szükségességét, mint a korábban megjelent tájékoztatás: több kerékpárszámláló adatai alapján kiderült, Csongrád-Csanád megyében a nyári hónapokban kiugróan magas a bringások száma.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!