Megkezdődött a Paks-Dunakömlődi kerékpárút műszaki átadása

A 2,5 km hosszú kerékpárút megépítése bruttó 663 millió forintba került

2019. január 16-án írták alá az önkormányzat és az építő cégek képviselői a Paks-Dunakömlődi kerékpárút kivitelezésről szóló szerződést, és megkezdték a munkaterület átadását.

A beruházásban 2570 méter hosszú (a kompkikötőtől a dunakömlődi halászcsárdáig), 2,40 méter széles hasznos útfelületű, kétirányú közlekedést biztosító kerékpárút és kapcsolódó létesítményei épültek meg.

A kerékpárutat a vasúti töltés Duna felőli árvízvédelmi területen építették meg. A műszaki átadás megkezdésekor a szakemberek gyalogosan végigmentek a kerékpárúton és rögzítették az esetleges hiányosságokat, ezek kijavítására tizenöt nap áll rendelkezésre.

A 2,5 km hosszú kerékpárút megépítése a kivitelezési szerződés szerint bruttó 663 millió forintba került, 540 millió forint támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert Paks Város Önkormányzata 2017-ben, a különbözetet a város saját forrásból biztosította.

A teljes projekt 772 millió forintba került, része volt a régészeti feltárás, a közbeszerzés lebonyolítása, a kerékpárforgalmi hálózati terv elkészítése, az engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció összeállítása, a tájékoztatás és nyilvánosság, a marketing és rendezvényszervezés, valamint műszaki ellenőr, mindezek értéke 109 millió forint – írja a TelePaks.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!