Megújul a 68-as főút melletti kerékpárút

A közel 100 kilométeres másodrendű főút a Dunántúlon tölt be kulcsszerepet; már elkezdődött a korszerűsítés előkészítése.

Elkezdődött a tervezés, teljes hosszban megújul a 68-as út, adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A projektről az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Schanda Tamás számolt be.

A tervek szerint a közel 100 kilométer hosszú útszakasz melletti kerékpárutat is megújítják, továbbá kiépítik annak hiányzó szakaszait.

Az M7-estől egészen a déli határig vezető, döntően észak-déli irányú út burkolatmegerősítése mellett az érintett csomópontok, egyes leágazások, buszmegállók és gyalogátkelőhelyek is megújulnak. A 68-as számú másodrendű főút Somogy megye déli részét köti össze a Belső-Somogyon át a Balaton délnyugati részével. A projekt elősegíti a Balaton-Dráva jobb infrastrukturális összekötését, amely már régi terve a Dráva mentén élőknek.

A Tour de Hongrie 2021 első szakasz Siófokról indul, majd Balatonföldvárnál fordul a mezőny a Somogyi-dombság felé. Balatonboglárnál még visszatérnek egy rövid időre a magyar tenger partjára, de 173 kilométer után Kaposváron zárják a napot.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!