Nova községe 114 millió forintos támogatást kapott kerékpárút karbantartásra

Útkarbantartó eszköz beszerzésével zárult az a fejlesztési program, amelynek megvalósításához 114 millió forintos támogatást kapott a göcseji község önkormányzata.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 114 millió forintos támogatást kapott a göcseji község önkormányzata. A beruházás révén épült meg a 75-ös út melletti, a zágorhidai falurészt a település központjával összekötő kerékpárút, illetve a Fő utcában két buszmegállóöböl. Ezek avatására és használatba vételére már korábban sor került, a napokban pedig traktort és a hozzá tartozó kiegészítő eszközök átadását is megtartották. Az ünnepségen Németh József polgármester ismertette a projektet Zala megye hírportáljának, majd szólt az újonnan beszerzett eszközről is. Mint mondotta, a traktort elsősorban a kerékpárút fenntartásával kapcsolatos feladatokra vásárolták, de másutt is hasznosítani tudják a faluközösség érdekében. Első körben tolólappal, oldalirányba is kitolható rézsűkaszával, valamint sószóróval szerelték fel, a későbbiekben pedig egy vontatható, egytengelyes pótkocsit is terveznek beszerezni hozzá. A most megvásárolt kiegészítő eszközökkel a hóeltolás és a síkosságmentesítés, valamint a fűnyírás – beleértve az árokpartok gondozását is – válik könnyebbé.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a hazai települések fejlesztésére több forrás is rendelkezésre áll, ezek közé tartoznak azok a pályázatok, például a TOP vagy a Magyar Falu Program, amelyekből Nova is meg tudja valósítani fejlesztési elképzeléseit. Mint mondotta, kormányzati cél a falvak életszínvonalának fejlesztése, de a biztonságos közlekedés megteremtése is. Utalt arra, hogy a közelmúltban mintegy hétszázmillió forint értékben újult meg annak a 75-ös útnak egyik, a faluhoz közeli szakasza, amelyet annak idején nem a jelenlegi terhelésre terveztek, s amelyik jelentős kamionforgalmat bonyolít le. Egyben azt is jelezte, hogy a fejlesztési program hamarosan tovább folytatódik, a Keszthelytől Rédicsig tartó teljes hosszon szeretnék megújítani a burkolatot.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!