November végére elkészül Ballószög 1,6 kilométer hosszú új kerékpárútja

Ballószög új kerékpárútját érinti a Karácsonyi óvodát és egészen Kadafalva határáig húzódik.

November 9-én kezdik el aszfaltozni Ballószög új, 1.6 kilométer hosszú kerékpárútját. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával és munkatársaival hoztuk létre ezt a projektet, 1.6 km hosszú, 2.5 méter széles kerékpárútról beszélünk, 123 millió forintos projekttámogatást kaptunk. Nyilván 2016-ban ez még egy reális számnak tűnt, azóta növekedtek a költségek. Mi erre számítottunk is. Az előkészületekre már közel 25 millió forintot fordítottunk, hiszen itt ingatlanokat, közműveket kellett kiváltani, villanyoszlopot áthelyezni – mondta a Kecskeméti Televíziónak Ballószög polgármestere. Az aszfaltozás november 9-én kezdődik, és a tervek szerint két hét alatt befejeződik.

A fejlesztés célja, hogy megteremtse a munkába és óvodába járás egészség- és környezettudatos alternatíváját, hogy ne csak autóval legyen biztonságos megközelíteni a külterületi részeket.

A polgármester elmondta, reméli, hogy egyszer a fürdő felé is becsatlakozhat egy kerékpárút, ami kifejezetten turisztikai célú fejlesztés lenne, olvasható hiros.hu oldalán. A projektnek van még két része, két buszmegálló-építés, az egyik a központi buszmegálló, ami meg fog újulni teljesen. Ott nagyon rossz viszonyok voltak, eltérő síkok, nem volt peron, az idősek nehezen tudtak föllépni, nem volt kialakított buszöböl rendesen. Ezt az áldatlan állapotot fogjuk megszüntetni, egy fedett kerékpártárolóval és egy még nagyobb váróval, mondta Somogyi Lajos polgármester

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!