Nyár elejére elkészül a 2,6 kilométer hosszú kerékpárút Kelebián

Várhatóan május végére elkészül a mintegy 2,6 kilométer hosszú kerékpárút Kelebián.

Jelenleg az épülő kerékpárút nyomvonalán a szegélyköveket teszik a helyére, ezt követően töltik fel a nyomvonalat útalappal, amit tömörítenek, majd május első felében kezdik el aszfaltozni az utat. A kivitelezési munkálatokat egy kelebiai vállalkozó tompai székhelyű cége végzi, akinek már van referenciája, hiszen korábban Kelebián és Tompán is épített már kerékpárutat. Hamarosan elkészül az Ady és az Árpád utca felújítási és kiszélesítési terve is, várhatóan egy méterrel lesz majd szélesebb mindkét utca, hogy megfeleljenek a megnövekedett forgalmi igényeknek.

Készül a település észak–déli irányú kerékpárút-hálózatának fejlesztési terve is, amely a faluközponttól a vasútállomás irányába épül, majd pedig tovább az első vasúti kereszteződésig, 1,8 kilométer hosszon, amelyet pályázati pénzből szeretne megvalósítani az önkormányzat, olvasható Bács-Kiskun megye hírportálján.

Tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy Ásotthalom és Mórahalom között kerékpárút épült. A beruházás célja a környék turisztikai attrakciók kerékpáros megközelítésének biztosítása a magyar-szerb határ menti kerékpáros közlekedési kapcsolatok fejlesztésével. A kerékpárút megépülésével a magyar oldalon a határtól immár biztonságosan lehet eljutni kerékpárral Ásotthalomra, illetve Mórahalomra, továbbá egy hosszabb kerékpáros út során Szeged és Baja felé is. A fejlesztéssel tovább bővülnek az aktív kikapcsolódást kedvelők és keresők turisztikai lehetőségei is.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!