Összesen 39 kilométernyi kerékpárúttal bővül Csongrád-Csanád megye

Mindszent és Szentes, illetve Földeák és Makó között is épül kerékpárút.

Az összesen hét szakaszból álló, 39 kilométernyi fejlesztés tervezési munkálataira nemrégiben írt ki közbeszerzést a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. A hódmezővásárhelyi határt behálózó kerékpárútrendszer tovább bővülhet a megyei önkormányzat fejlesztése révén: így például Vásárhely és Makó között, és tovább egészen a Maros-partig biztonságos aszfaltcsíkon közlekedhetnek majd a biciklisek.

Hét szakaszból áll az az összességében 39,2 kilométeres kerékpárúthálózat-bővítés, amelynek tervezési munkálataira január végén írtak ki közbeszerzést.

Közülük a leghosszabb, 15,8 kilométeres 2×1 sávos aszfaltcsík Szegvár érintésével Mindszent és Szentes között épülhet. Földeáktól Makóig 4,5 kilométer, Makótól és a Maros-partig pedig 5,8 kilométer hosszú bicikliúttal számolnak. A Sándorfalva-Szatymaz-Zsombó vonalon 7,8 kilométer hosszan létesítenének kerékpárutat, Forráskút és Üllés között 4,5 kilométer, illetve Szentesen, a 45-ös főút mellett fekvő Veker-laposi termáltó körül 800 méter hosszú szakasz megvalósítását célozza a projekt, olvasható a hodpress.hu oldalán.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, összesen 31 kilométernyi szakasszal bővülhet a Hódmezővásárhelyt övező kerékpárútrendszer. A leghosszabb szakasz 15,3 kilométeres lenne, és a vásárhelyi Kalmár Zsigmond utcánál véget érő önálló kerékpárúttól kiindulva Szikáncs településen keresztül Földeákig érne el. 9,5 kilométer hosszan épülne egy másik szakasz a keleti elkerülő úttól Erzsébetig. Ördöngősig folytatnák a jelenleg Barattyosig megépült kerékpárutat a 45. számú főút mentén. A 6 kilométeres új szakasszal Derekegyház és Szegvár is elérhető közelségbe kerülne a biciklivel közlekedők számára.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!