Öt év után végre elkezdődik a csákberényi kerékpárút építése

Az önkormányzat 2016-ban nyert pályázati támogatást a Csákberény-Gánt-Csákvár kerékpárút csákberényi szakaszának megépítésére. Öt év után, csütörtök reggel átadták a munkaterületet a falu határában.

A Mór-Csókakő-Csákberény kerékpárút – ami már elkészült – Gánt irányában Csákvárig vezet tovább. A csákberényi szakasz megépítésére nyert bruttó 100 millió forintot az önkormányzat még 2016-ban. Ahogy Vécsei László, polgármester fogalmazott: ötéves születésnapját ünnepli a projekt, amely most végre abba a szakaszba ért, hogy megkezdődhetnek a konkrét munkálatok. A kivitelező a jövő héten vonul fel, s ha minden jól megy az út idén év végére el is készül, olvasható a feol.hu oldalán.

Még a hét elején beszámoltunk arról, hogy kiszélesítik a bodajki oldalon a 81. utat, azaz lesz egy külső pálya, mintha háromsávos lenne, utána középen megépül a járdasziget. A kerékpárt úgy kell majd áttolni a kritikus szakaszon, amely meg lesz világítva fehér fénnyel. Sárga villogók, valamint sebességkorlátozó táblák figyelmeztetnek majd minden autóst a veszélyre. Nemcsak az autósok száguldását fékezik majd az átkelési szakaszon, hanem a kerékpárosokét is, egy lassító hurokkal, így még biztonságosabb lesz a túloldalra történő átjutás.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!