Otthonról Haza – bringás csillagtúra 7 országból az államalapítás ünnepére

Vannak dolgok, amiket nem felejtünk el – ilyen a bringázás és az összetartozás.

Az idei augusztus huszadikai ünnep nem csupán a minden eddiginél nagyobb tűzijátéktól lesz izgalmas. Egy a tavalyi Nemzeti Összetartozás Évére tervezett esemény ad idén méltó keretet a magyarság legjelentősebb ünnepének.

Magyarország az egyetlen olyan ország, amely önmagával határos, ezért 2020-ban, a Trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára egész különleges bringatúrára invitálták az elcsatolt területen élőket: tekerjenek otthonról haza. A tavaly elmaradt rendezvény szálai idén az augusztus 20.-i állami ünnepen futnak majd össze Budapesten.

Az aktív turisztikai program, amely a nemzeti ünnepre aktívan és szimbolikusan is összeköti a Kárpát-medencét a Lajtától a Kárpátok csücskéig, minden szomszédos ország magyarlakta területéről 3-9 napos biciklis vándortúrát indít Budapestre.

A program védnökségét számos ismert közéleti személy és élsportoló vállalta el, köztük Böjte Csaba atya, Kovács István Kokó olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó valamint Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó.

A különböző hosszúságú túrákon résztvevőknek jelképes részvételi díj ellenében túravezetést, egészségügyi és technikai felügyeletet, szállást és étkezést biztosítanak, s augusztus 20.-án este a Duna parton exkluzív, határokon átívelő záróbulival ünnepelhetik teljesítményüket.

A túra alapvetően csoportos, felvezető motorossal, kerékpáros kísérőkkel és kísérő kisbusszal. A résztvevők létszáma útvonalanként korlátozott, jelentkezni augusztus 1.-ig lehet.

A több napos közösségformáló kihívás rengeteg felejthetetlen élményt nyújt úton Budapestre, ahol a több száz kilométer megtétele után a Nemzeti Múzeum kertjében dobbanhatnak együtt a magyar szívek – hiszen határa csak az országnak van, a nemzetnek nincsen.

Kerékpártúrák hét országból Budapestre, szállással, transzferrel, étkezéssel:

Mit kell tenned?

Hozni a bringádat. Trekkinggel, országútival, montival is teljesíthetők a túrák. 20 km/h körüli átlagot fogunk tekerni.
Tudni egy nap 80-100 kilométert tekerni. Jelentkezni mielőbb. Határidő: augusztus 1.

A részvétel kizárólag legalább az első oltás megtörténtének hitelt érdemlő igazolásával lehetséges. Ha minimum 3 napra velünk tartasz, a túra végén, az augusztus 20-án este ajándék szállást biztosítunk neked a Budapesten a záróünnepség után.

Árak, kísérőprogramok, további tudnivalók és regisztráció az alábbi honlapon: www.otthonrolhaza.hu

A cikket támogatta az Aktiv- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az aktivmagyarorszag.hu (x)

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!