Pécsváradon kerékpárút és látogatóközpont épül

Kerékpárút építésére nyert pályázatot az önkormányzat Pécsváradon, a szakhatóságokkal és érintett szolgáltatókkal már egyeztettek, a nyomvonalat kijelölték, a földmunka tehát már javában zajlik.

A fejlesztésnek köszönhetően a Pécsi út és a Dombay-tóhoz vezető út között kerekezhetnek biztonságos körülmények között a biciklisek. A kerékpárút létrehozására azért volt szükség, mert a szakaszon – főleg a téli időszakban – nehezen lehetett közlekedni. Ahogy Zádori János polgármester elmondta, most a város és a tó közötti szakasz egy része készül el, de később szeretnék meghosszabbítani a nyomvonalat. A meghirdetett pályázatban egy fix összegre pályázhattak, ezért nem tudnak egyelőre hosszabb szakaszt kialakítani. Nem messze onnan, a Dombay-tónál is látványos már a beruházás, igaz, a látogatóközpont építése jelenleg áll, olvasható Baranya megye hírportálján.

Ahogy a polgármestertől megt, ennek az az oka, hogy a fejlesztéssel párhuzamosan a bölcsődében is átalakítás zajlik. Mindkét helyszínen az önkormányzati cég emberei dolgoznak, ezért nem tudják a kettőt egy időben végezni. A bölcsődébe nagyon sok gyermek jelentkezik, már a negyedik csoportot fogják elindítani, számukra egy volt óvodai csoportszobát kell átalakítani az előírásoknak megfelelően. A következő egy-másfél hétben a munkát ott befejezhetik a szakemberek, így folytathatják az építkezést a tónál. A tervek szerint a központ májusra készülhet el. A parkoló- és a sétány kialakítását már elvégezték, de kisebb feladatok azért még vannak, mint például a világítás- és kamerarendszer telepítése.

Pár napja beszámoltunk arról, hogy több mint négy kilométer hosszan építenek, illetve jelölnek ki kerékpárutakat Pécs nyugati városrészében egy európai uniós fejlesztés keretében. A beruházásnak köszönhetően nemcsak a nyugati városrész és a városközpont között jön létre kerékpáros kapcsolat, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és az közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!