Programajánló az Autómentes Napra

2020 sem telhet el kerékpáros felvonulás nélkül Hatvan városában.

Szeptember 22-én, kedden rendezik meg az Autómentes Napot. Ezen a napon, a korábbi évekhez hasonlóan, kerékpáros felvonulást szerveznek Hatvanban, ahol együtt biciklizhetnek a város utcáin, hogy azzal igazolják: autók nélkül is nagyszerűen lehet közlekedni, tudtuk meg a Hatvan Online oldalán. Csatlakozva az Európai Mobilitási Héthez, a nulla kibocsátású közlekedési formákra hívják fel a figyelmet, és arra buzdítanak mindenkit, hogy tegyen az emberiség szénlábnyomának csökkentéséért. Ezt az Európai Unióban is megfogalmazott, fontos környezetvédelmi célt szem előtt tartva, ülnek együtt kerékpárra az Autómentes Nap aktív résztvevői.

Bringára pattannak, hogy azzal tegyenek a környezetükért és az egészségükért. Céljuk, felhívni a város lakóinak figyelmét az autóforgalom által okozott környezeti, baleseti és egészséget károsító körülményekre, a közlekedésmód felelősségteljes megválasztására, a mozgás örömére és az emberi egészségre, a kapcsolatokra gyakorolt jótékony hatására.

Gyülekező kedden délután 3-kor, a hatvani Kossuth téren. A rendezvény legkésőbb 6 óráig tart.A felvonulás végén minden résztvevő ajándékot és frissítőt kap.

Hamarosan további programokról tájékoztatjuk az olvasóinkat, hogyan lehet majd a többi városban is népszerűsíteni a kerékpározást.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!