Székesfehérvári bemelegítés a Giro d’Italia versenyre

Székesfehérvárt ellepték a kerékpárosok a szombati Giro d’Italia felvezető rendezvényén. Az élmény kerékpározók között volt a kétszeres Giro győztes Ivan Basso és több hazai elit versenyző is.

Szombaton reggel az Országalmánál gyülekeztek a bringások, akik 2 táv között választhattak. Egy rövidebb 40 km-es és egy hosszabb 75 km-es szakaszon tekerhettek együtt a kerékpáros sport szerelmesei.

A regisztrációk alapján 355-en indultak el rendőri felvezetés mellett. A különlegességét az adta meg, hogy köztük volt Ivan Basso a Kometa Cycling Team sportigazgatója, és több hazai kerékpáros versenyző is, mint például Valter Attila, Pelikán János, Parti András és a Tour de Hongrie második helyezettje Dina Márton is.

7 hónappal a verseny megkezdése előtt érezni lehetett a „Giro illatát a levegőben”, ahogy Ivan Basso is fogalmazott.

Révész Máriusz is együtt kerékpározott a megjelent bringásokkal

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is pozitívan értékelte a szombati napot, akinek szintén különleges érzés volt ennyi kerékpáros között bringázni. A Giro rendezvény egyik célja, hogy motiválja a fiatalokat és új lehetőségek nyíljanak a tehetségek számára.

Forrás: Giro Hungary 2020

Forrás: Giro Hungary 2020

A szép számmal kilátogatott közönség délután se maradt program nélkül. A nap hátralévő részében Magyar Király Szálló előtti téren különböző interaktív kerékpáros programokon vehettek részt.

Az estét a Punnany Massif fergeteges koncertje zárta a székesfehérvári Zichy ligetben.

Forrás: Giro Hungary 2020

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!