Szolnok Haladó Kerékpárosbarát Település címmel büszkélkedhet

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Haladó Kerékpárosbarát Település-, míg Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címekkel lett gazdagabb.

A beadványok elbírálása során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a kerékpáros stratégiák, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése, promóciója, valamint a kerékpárhasználat terén elért eredmények.

Összesen hatvanhét munkahely és negyvenhat település nyújtott be pályázatot. Köztük Szolnok is, melynek önkormányzata Haladó Kerékpárosbarát Település, míg polgármesteri hivatala Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címmel gazdagodott. Az erkölcsi elismerések egy évre szólnak, tudta meg a Jász-Nagykun-Szolnok megye hírportálja Pókász Endre városházi sajtóreferenstől.

Hogy a díjra rászolgált a város, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy:

Szolnok jelenleg több mint ötven kilométer kerékpárút-hálózattal rendelkezik, mely összeköti a város szinte minden pontját egymással. 

Továbbá az utóbbi évek során elkészült utakat újabbak építése is követheti, elvégre nagyon kedvelt lett a drótszamár, melyet egyre többen választanak közlekedési alkalmatosságként. Nemcsak a helyiek, de a turistaként érkezők is, mivel a Tisza főváro­sának minden fontosabb pontja és lényegesebb látnivalója már két keréken is elérhető.

A közlekedésért felelős tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát közlekedést a lakosok, a munkavállalók és az ügyfelek számára.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!