Tavasszal elkezdődik Nagykanizsa és Zalakaros között a kerékpárút építése

Amint az időjárás engedi, a tavasz beköszöntével elkezdődik a Nagykanizsát Zalakarossal összekötő kerékpárút építése.

Nagykanizsa-Zalakaros kerékpárút projektjének legújabb részleiről pénteken tartottak sajtótájékoztatót. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő jelezte:

két szakasszal, több, mint 300 millió forint pályázati támogatással épül meg a régóta várt kerékpárút.

A fotó 2020.május.30-án készült, Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Azért húzódott sokáig, immár 2016-tól a megvalósítás, mert kiderült, az a pályázati forrás, amely eredetileg rendelkezésre állt, az építkezéshez nem elég. A szükséges kiegészítő összeget megkapta a beruházás. Ez azt jelenti, hogy kanizsai közigazgatási határától Zalasárszegig meg fog épülni a „régi hetessel párhuzamosan” a kiépített kerékpárút, a többi szakasz pedig majd kijelölt kerékpárként biztosítja az eljutást Zalakarosba, összegezte Cseresnyés Péter. Azt is hozzátette: amellett, hogy a TOP-projekt jóvoltából kapott jelentős támogatást a projekt, a Mura Program részeként, a kerékpáros turizmust ösztönözve, jelentős összeggel járult hozzá a kormányzat.

 

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke pedig arról beszélt, hogy habár 2016 óta zajlik az említett projekt, az évek alatt a háttérben folyamatosan történt a munka. A kivitelezői szerződést is aláírták, amelynek köszönhetően tavasszal megkezdődhet a munka.

Zalakaros, Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Tóth Lucia, Kisrécse polgármestere a sajtótájékoztatón pedig annak adott hangot, hogy a településükön már régóta várnak a kerékpárút megépülésére. Mivel ezidáig, a terület dimbes-dombos fekvése, kanyargóssága miatt balesetveszélyes volt a terep. Ám amint a projekt megvalósul, a sportolási lehetőség és a kerékpáros közlekedés biztonságos lesz, olvasható az összefoglaló Zala megye hírportálján.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!