Telepítik a platánsort Dunakeszinél, az EuroVelo6 új kerékpárútja mellett

Várhatóan május elején 5,36 kilométernyi új kerékpárutat adnak át az EuroVelo 6 Dunakeszi szakaszán, amiből 4,92 kilométer új nyomvonalon készül el részben unió (VEKOP), részben hazai forrásból.

Az új út nyomvonala Budapesten a Vasrózsa utcai kerékpárúttól indul és Dunakeszi irányába a 2-es főút mellett halad a Pallagi utcai körforgalmú csomópontig, különálló, 3,3 méter széles pályával. A körforgalmon való átvezetés után szintén azonos burkolatszélességgel a Folyam utcáig vezet az önálló kerékpárút. Ennek köszönhetően lehetővé válik a kerékpárosoknak, hogy a korábban számukra balesetveszélyes 2-es sz. főút helyett külön kerékpárúton, biztonságosan tudják megtenni a távot.

Fotó: Dunakanyar Régió

Telepítik a platánsort az EuroVelo6 új bicikliút mellé. Gyönyörű, verőfényes az időjárásban, már most rengeteg sétáló, kerékpározó fedezi fel a hamarosan átadásra kerülő beruházást. Úgy látszik Dunakeszi egy új, eddig méltatlanul hanyagolt részét kapcsoljuk be a város életének körforgásába, írta március elején közösségi oldalán Nyíri Márton, környezetvédelemért felelős társadalmi megbiztatású alpolgármester. Tóth Eszter városi főkertész egy korábbi interjúban elmondta: a fővárost és Dunakeszit összekötő új EuroVelo6 kerékpárút mellett 90 db platán facsemetét ültetnek, melyre azért esett a választás, mert az útnak csak az egyik oldalára lehet ültetni. A platánfának viszont olyan nagy, szétterülő lesz majd a lombkoronája, hogy a kerékpárút másik oldalát is beárnyékolja.

Fotó: Dunakanyar Régió

A cserjék ültetése már korábban megtörtént, 780 bokor/cserje került ki, barátcserje, nyári orgona, kányabangita, fanyarka, csíkos kecskerágó, galagonya, melyek a platánsorral együtt mind-mind kellemessé és széppé formálják a környezetet, olvasható a Dunakanyar Régió oldalán. A szakaszon egy új kerékpáros pihenőhelyet adnak át, a dunakeszi Katonadombnál. Itt utcabútorokat, kerékpártárolókat és egy információs táblát is elhelyeznek – ez utóbbi a környék nevezetességeit mutatja be.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!