Bagoly Levi, a sepsiszentgyörgyi ultrakerékpáros 9 nap alatt körbetekerte Romániát.

Ámulatba ejtő teljesítménnyel tekerte körbe Romániát a 30-as évei elején járó bringás.

Augusztus végén elsőként fejezte be a Hungarian Divide teljesítménytúrát. Ott voltunk a célba érkezésnél és a vele készített interjúban elmondta, hogy szeretné körbetekerni Romániát. Már akkor kiderült, hogy a határok miatt kevesebb mozgási lehetősége lesz az erdélyi magyar bringásnak.

A lakhelyéhez legközelebb eső települést célozta meg kezdésnek. A határ mentén haladt folyamatosan, ami azt jelenti, hogy több mint 2740 kilométert tekert, kevesebb mint 9 nap alatt. A bringát töltött összes tekerési idő el sem éri a 5 napot. Átlagosan 300 kilométert bringázott naponta, sőt ilyen hosszú útvonalon is tudta tartani a 25 km/h átlagot.

Így foglalta össze élményeit: Nagyon érdekes volt Románia. Sok nagyváros a határ mellett helyezkedik. Nem hiszem, hogy sok olyan ország lenne, amelyik ilyen előnyökkel rendelkezik. Ez kerékpáros számára fontos lehet. Ebből a szempontból az is nagyon érdekes volt, hogy Románia számos régióján keresztülmentem, ahol eddig nem jártam.Izgalmas volt látni, hogyan változik az út minősége, a kultúra és a építészet. Sok olyan helyen jártam, ahová nem hiszem, hogy korábban eltekertem volna.

Fotó Bagoly Levente

Úgy tervezem, hogy jelentkezek egy külföldi versenyre, amelyet jövő februárban rendeznek meg Marokkóban. Remélem, eljuthatok oda. Tavaly szervezték meg először, és most sem tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy miért nem vettem részt az első versenyen. Hasonló lesz, mint amit két évvel ezelőtt Kirgizisztánban átéltem. 1200 kilométert és összesen 20 000 méter szintkülönbséget teljesítettem bringán. A civilizáció nagyon eldugott területein, a sivatagon keresztül tekertem és nagyon izgalmasnak hangzik a marokkói kihívás.

Az 5.Transcontinental Race-en már bizonyította hatalmas kitartását, amit 12 nap alatt teljesített, majdnem 4000 kilométert tett meg két keréken. Korábban az Italy Divide se okozott neki problémát.

A lábak csak végrehajtanak, a fej az, ami adja a ritmust.

A Hungarian Divide befutóján egy hatalmas csobbanással koronázta meg a teljesítményét a Sátoraljaújhely mellett található Smaragd-völgyben.

Fotó Domaniczky Tivadar

Sokan csak ámultunk, milyen teljesítményre képes ez a fiatal bringás. Amíg várakoztunk az érkezésére, addig a szüleivel beszélgettünk, akik úgy gondolják, Levi ereje a fejében van. Nagyon tudatosan és példátlan kitartással rendelkezik. Természetesen a bringázás már fiatal korától élete része, így fizikailag is jó állóképességgel van megáldva. Viszont fejben folyamatosan építkezett, hogy képes legyen egyre jobban teljesíteni és feszegetni a határait.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!