Forrás: Neeve Niamh

Bringás Halloween London utcáin

Hazánkban csendes ünnepléssel emlékezünk meg halottjainkról november 1-jén, míg más nyugati országban a gyerekek ijesztő jelmezekbe öltöznek, sőt gyakran a felnőttek is. A kerékpározás szerelmesei ötvözik ezt a hagyományt a kedvenc sportjukkal

Londonban ez már szokássá vált, hogy az ünnephez legközelebbi szombaton közös bringázásra hívják a beöltözni vágyó embereket. Ilyenkor nagy a nyüzsgés az utcákon is, így a kerékpározást is népszerűsíteni tudják a városban. Az autósok türelmesek és már hozzászoktak a bringás felvonulásokhoz, hiszen havonta tartanak valamilyen ünnephez, vagy alkalomhoz kapcsolódó közös kerékpározást.

A londoni Nemzeti Színház előtt gyülekeznek, de menet közben bárhol csatlakozni lehet hozzájuk.

 

Fő a feltűnő kerékpár

3-4 bringára hangfalakat erősítenek, amelyből ijesztő zenék szólnak, hogy ezzel is magukra vonják a figyelmet. Az útvonaluk során érintik a főbb nevezetességeket is, hogy minél több bámészkodó ember megcsodálhassa őket, mivel az igényes jelmezekre és a feldíszített kerékpárokra sok gondot fordítanak.

Forrás: Niamh Coughlan Photography

2-3 pihenőpontot beiktatnak, hogy megismerjék egymást, így az evés-ivás is szerepet kap, hogy a tekerésben elfáradt lábak új energiára kapjanak. A felvonulás végén egy záróbulit tartanak, ahol a bringákat letéve a szórakozás vegye kezdetét.

Forrás: Niamh Coughlan Photography

Más nagyvárosban is elindultak már hasonló kezdeményezések, többek között Budapesten, így ne ijedjünk meg, ha a napokban egy csapat rémisztő jelmezbe öltözött bringással találkozunk.

Videó a tavalyi felvonulásról:

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!